fbpx
+100%-
Menu
Spot op de Betuwe 2 Jan Beijer

Spot op de Betuwe 2 gepubliceerd

Op zaterdag 18 november 2023 werd deel twee van de gebundelde columns van Jan Beijer gepubliceerd, Spot op de Betuwe 2.

Tijdens corona verscheen het eerste deel van een bundel columns van de Tielse auteur, het tweede deel kwam tot stand in samenwerking met de Tielse Oudheidkamer, waarbij secretaris en historicus Emile Smit zelf de rol van redacteur op zich nam.

Smit begeleidde ook de boekpresentatie. De oudheidkamer heeft het boek uitgegeven. Jan Beijer had zelf in eerste instantie niet gedacht dat hij in aanmerking zou komen voor dit fonds. “Ik werkte al samen met Jan aan het Tielse Biografisch Woordenboek. Jan dacht dat hij geen geschiedenis schreef.”, vertelde Emile Smit, “Ik heb altijd geleerd dat wat je vandaag doet, morgen geschiedenis is en Jan is een plaatselijk bekende auteur die een stuk levende geschiedenis van Tiel en omstreken beschrijft. De recente geschiedenis wordt door hem van week tot week gevolgd. Het project was dus zeker wel iets voor de oudheidkamer.”

Samen met Jan en grafisch vormgeefster Sylvia Teunissen kwam in relatief korte tijd het boekje tot stand, ze kregen in augustus 2023 groen licht. Veel lof was er ook voor Jan Bouwhuis, die voor de illustraties zorgde. Bij iedere column wist hij een passende afbeelding te vinden in zijn archief, waarvan inmiddels zo’n 155.000 foto’s online staan. Maar hij ging ook zelf op pad om het juiste plaatje te schieten en was uiteraard zelf ook aanwezig om foto’s te maken én een exemplaar van het boek in ontvangst te nemen.0

Tijdens de publicatie signeerde Jan Beijer de nieuwe exemplaren.

Was je er niet bij? Jan Beijer komt zondag 3 december 2023 om 14.00 uur opnieuw naar boekhandel Arentsen om te signeren.

Lees het hele artikel op DeTielenaar.nl »

Foto: Jan Bouwhuis

Comments are closed.