+100%-
Menu

gevelkunst TielZondag 7 juli 2019 is tijdens het creatieve evenement Tiel Toont weer een stadswandeling georganiseerd. Onder leiding van historicus Emile Smit is gedwaald door de straten en stegen van de binnenstad.

Deze middag is de 4e van de 13 steegjes geopend. Het Klompstraatje krijgt een knipoog naar het verleden en heden door foto’s van enkele Tielenaren die de stad en daarbuiten, allen op hun eigen wijze kleur gaven en geven. Deze beelden, “Kopstukken”, zijn in 2017 vastgelegd door zeker ook een kopstuk van Tiel, fotograaf Raphaël Drent.

Op 8 locaties is stil gestaan bij  de historie, het pand, de kunst en andere interessante feiten die o.a. door de hoeders van de stegen (Waardevol Tiel) zijn opgevist uit het archief. De werken van schilder Johan Ponsioen krijgen natuurlijk de nodige aandacht. Lisette le Blanc, conservator van het Flipje- en Streekmuseum en tevens Ponsioenkenner heeft hier uitgebreid bij stil staan.

De gevelkunst en andere uitingen zijn een initiatief van Hart van Tiel in samenwerking met de gemeente Tiel. Vele anderen hebben hier aan bijgedragen.

Bron: DeTielenaar.nl
Foto: Jan Bouwhuis

Comments are closed.