fbpx
+100%-
Menu
kanonnen tiel

Studenten repareren Tielse kanonnen

Op de stadsmuur van Tiel stonden twee kanonnen. De affuiten (onderstellen van kanonnen) zijn inmiddels in slechte staat. Op dit moment voert aannemer fph Ploegmakers in opdracht van Waterschap Rivierenland dijkversterking werkzaamheden uit aan de stadsmuur. Het is een mooi moment om de kanonnen te herstellen. Daartoe gingen de kanonnen met een gewicht van 3 ton per stuk naar Geldermalsen. Voor het herstel werkt de gemeente Tiel samen met ROC Rivor, Bouwmensen Rivierengebied, Schildersvakopleiding Geldermalsen en Opleidingsbedrijf Metaal.

De studenten gaan nieuwe affuiten maken. Deze unieke samenwerking biedt studenten de kans om praktijkervaring op te doen en tegelijk iets te leren over historisch erfgoed. Het herstel van de affuiten is een belangrijk onderdeel van het behoud van het historische erfgoed van Tiel.

In november 2024 komen de kanonnen met nieuwe affuiten weer naar Tiel. Daar krijgen ze weer een mooie plek op de stadsmuur. Ze worden uit elkaar geplaatst in de rondingen van de stadsmuur.

Lees het hele artikel, met een uitgebreide fotoreportage, op DeTielenaar.nl »

Foto: Jan Bouwhuis

Comments are closed.