+100%-
Menu
60 jaar corsokoorts
Op zaterdag 17 september 2022 zijn de wagens van het Fruitcorso in Tiel weer te bewonderen. Om een indruk te geven van de ontwikkeling van het Fruitcorso hebben we vanaf 9 september 2022 een expositie over 60 jaar Fruitcorso: Corso koorts. De tentoonstelling laat de ontwikkeling van het Fruitcorso zien, vanaf de start in 1961 tot en met de laatste editie van 2019 (in 2020 en 2021 werd het Fruitcorso niet georganiseerd vanwege de Corona-pandemie).
Er zijn prachtige foto’s te zien van verschillende praalwagens en we hebben een aantal miniaturen van de praalwagens in de expositie. Ook worden er in de expositie verhalen verteld door mensen die betrokken waren bij het Fruitcorso, vroeger en nu. Mooi om te zien is ook hoe de programmaboekjes zijn meegegaan met de tijd. We hebben programmaboekjes van 1961 tot nu, die samen heel fraai een tijdsbeeld van de verschillende jaren laten zien.
Wist u trouwens dat het Fruitcorso in 2021 is opgenomen in de lijst van Unesco Werelderfgoed? Een bevestiging dat het een unieke traditie is die we moeten koesteren. Kom vooral kijken naar de expositie in het Flipje & Streekmuseum Tiel! We weten zeker dat u met andere ogen naar de vele wagens kijkt die straks in het Fruitcorso voorbij komen.
Meer informatie: Streekmuseumtiel.nl
Comments are closed.