+100%-
Menu

Coming Out Day TielOp 11 oktober 2019 is het nationale Coming Out Day. De dag waarop op veel plekken in ons land aandacht gevraagd wordt voor de acceptatie en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI). Op de dag zelf wapperen op veel gebouwen in Tiel regenboogvlaggen. En er zijn meer activiteiten.

“LHBTI-ers moeten altijd onbelemmerd en veilig zichzelf kunnen zijn”, vindt wethouder Brink, verantwoordelijk voor integratie en inclusie. “In Tiel telt iedereen mee. Maar dat gaat helaas nog niet automatisch. Door de regenboogvlag te hijsen op Coming Out Day laten we zien waar we voor staan. En het komende jaar werken we met onze partners van onder andere de Roze Soos aan de verdere acceptatie en emancipatie van LHBTI-ers.”

Programma op en rond Coming Out Day

Vrijdag 11 oktober

09.00 uur: Burgemeester Beenakker hijst de regenboogvlag bij het stadhuis. Na een korte toespraak is er koffie en thee in het stadhuis met een roze koek. Daarna zijn de wethouders aanwezig bij het hijsen van de vlag op de locaties van het Lingecollege en het ROC.

Zondag 13 oktober

10.00 uur: Kerkdienst in de Protestantse Kerk Drumpt, Burgemeester Meslaan  91 in Tiel. Dominee Mieke Bregman leidt de dienst.

11.00 uur: Filmvoorstelling Mario in Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof. Na de film is er een nagesprek onder leiding van de heer Cees Anker, vrijwilliger bij de Roze Soos.

Mario is een film over de liefde tussen twee veelbelovende voetballers die moeten kiezen of ze hun relatie en seksuele geaardheid geheim willen houden om hun voetbalcarrière niet te beschadigen.

14.30 tot 17.00 uur: Open huis Roze Soos, Meeslaan 2a in Tiel. De Roze Soos is voor LHBTI-ers uit de hele regio.

We zien u graag bij één of meerdere activiteiten.

Hijst u ook de regenboogvlag op 11 oktober?

Wil uw vereniging, stichting of bedrijf zich ook solidair tonen met de LHBTI-ers in onze gemeente? De gemeente stelt gratis regenboogvlaggen beschikbaar. U kunt een regenboogvlag aanvragen bij mevrouw Margreet Griepink, e-mail:mgriepink@tiel.nl, telefoon: (0344) 656 613. U kunt ook met mevrouw Griepink contact opnemen als u mee wilt denken over de acceptatie en emancipatie van LHBTI-ers in onze gemeente. Misschien heeft u zelfs al ideeën! We horen het graag.

Tiel Regenbooggemeente

Weet u dat de gemeenteraad in de vergadering van 18 september een motie heeft aangenomen om Tiel uit te roepen tot Regenbooggemeente? Een Regenbooggemeente maakt zichtbaar aan haar inwoners dat LHBTI-ers erbij horen. En verplicht zich om de acceptatie van LHBTI-ers te bevorderen en hun veiligheid te waarborgen. Het college gaat deze motie uitvoeren. Dit past bij de Uitvoeringsagenda LHBTI die de raad vorig jaar aannam.

Foto Jan Bouwhuis

Comments are closed.