+100%-
Menu

Tiel geeft droom van ijsbaan aan de Waalkade nog niet op

Toegegeven, de lat ligt iets lager dan aanvankelijk de bedoeling was, maar Tiel heeft woensdag, 28 februari,  een eigen ijsbaan. ,,Een krabbelbaantje voor de kinderen”, zegt Ronald van Vugt. ,,De volgende keer willen we een grotere ijsbaan.”

Waalkade

De stadspromotor van Tiel droomt dan over een baan op de Waalkade.  Zaterdag 24 februari mislukte een eerdere poging van vrijwilligers van Trots Op Tiel om juist daar een ijsbaan neer te leggen. ,,Het plateau liep af. De brandweer was uren aan het spuiten, maar geholpen door de wind liep het water zo weer de kade af. Maar het blijft de mooiste plek voor een ijsbaan. Daar moeten we rekening mee houden als we de plannen maken voor een  nieuwe Waalkade. In die constructie moet een egale vloer komen voor een mogelijke ijsbaan in de winter.”

Horecaplein

Omdat de vrijwilligers die vruchteloos aan de gang waren geweest, enthousiast bleven, keek Van Vugt nog eens rond in de stad om toch ergens een ijsvloer te kunnen leggen. Door de markten waren de mogelijkheden beperkt. ,,Uiteindelijk zijn we terecht gekomen op het horecaplein. Met hulp van de brandweer ligt daar een krabbelbaantje voor de kleinste kinderen.”

Dinsdag bleek het ijs nog niet dik genoeg, maar woensdag gaat het baantje open. De ondernemers zorgen voor een springkussen en hebben een houten gebouwtje neergezet voor de bekende koek en zopie.

Bron: De Gelderlander

Comments are closed.