+100%-
Menu

Vier Gelderse steden, waaronder Tiel, maken kans op titel ‘beste binnenstad 2020’.

De stadscentra van Arnhem en Nijmegen maken kans op de titel ‘Beste Binnenstad 2020’.  Ook Ede en Tiel dingen mee naar deze titel, maar dan in de categorie ‘middelgrote steden’.

In totaal zijn er 10 binnensteden per categorie (grote en middelgrote binnensteden) geselecteerd voor de verkiezing, die om e twee jaar wordt gehouden. Zeven binnensteden zijn geselecteerd op basis van de ‘Binnenstadsbarometer’. De drie andere kandidaten kregen een ‘wildcard’.

Nijmegen en Arnhem hebben concurrentie van onder meer Utrecht en Groningen. Rotterdam, Leeuwarden en Leiden kregen een wildcard.

Bij de middelgrote centra kreeg Ede ook zo’n speciale uitnodiging, net als Deventer en Woerden. Naast Ede en Tiel dingen ook onder meer Middelburg en Uden mee naar de titel. De kandidaten wordt nu gevraagd een bidbook te maken. De twee finalisten worden bekend op 9 maart.

De wedstrijd is een initiatief van het Platform Binnenstadsmanagement, een club uit Boxtel die professionele samenwerking in binnensteden en centrumgebieden ondersteunt en organiseert. Momenteel mogen Breda en Almere de titel ‘beste binnenstad’ voeren.

Voor meer informatie: De Gelderlander »

Foto: Jan Bouwhuis

Comments are closed.