+100%-
Menu

Tijdens het Pinksterweekend van zondag 20 en maandag 21 mei wordt Tiel Maritiem voor de 5-de maal georganiseerd, het eerste lustrum.

Tiel Maritiem groeit gestaag door tot hét nautisch evenement van midden Nederland, met volop watersport en beleving van de rivier de Waal.

Voor de jeugd is het vooral gratis spelevaren in de haven van Tiel met kleine zeilbootjes, kano’s en meevaren met de reddingsbrigade. Maar wil je met je ouders in één boot zeilen dan kan dit ook, want Tiel Maritiem heeft maar liefst 3 familiezeilboten ter beschikking. 2 polyvalken en een kajuitzeilboot. Voor de allerkleinsten is er weer varen met modelbootjes, dit keer vanaf de pontons.

Ook zijn er betaalde vaartochten mogelijk over de Waal, maar natuurlijk kun je ook gewoon lekker kijken naar mooie en bijzondere schepen. In de haven zijn diverse schepen afgemeerd w.o. de brandweerboot Tiel, werkschepen uit de nautische sector en indien mogelijk een politieboot en een schip van Rijkswaterstaat. Bovendien is het bestuur van Tiel Maritiem er alles aan gelegen om dit jaar een kleine bruine vloot op te tuigen.  Diverse oude vracht- en vissersschepen zorgen voor een historisch decor in de haven. Aan het ponton ‘bootjes kopen’ liggen diverse schepen te koop van zeilboot tot motorboot: u kunt ze allemaal van dichtbij bekijken. Een proefvaart in overleg met de eigenaar is mogelijk. Wie weet komt u te voet en vaart u met een boot weer naar huis.

Ook op de Waalkade groeit Tiel Maritiem en zoeken we de vernieuwing. Met een uitgebreide nautische markt met ca. 50 zeer uiteenlopende aanbieders in de nautische branche. Dit jaar veel meer aanbieders van kleine boten die op trailer te bewonderen zijn.

Comments are closed.