fbpx
+100%-
Menu
Olympia's tour Tiel

Tiel opnieuw finishplaats Olympia's tour

Aankomende zondag 24 maart 2024, is Tiel finishplaats van de wielerkoers Olympia’s Tour door Nederland. Kom je je favoriete wielrenner aanmoedigen?

Op zondag 24 maart 2024 is Tiel weer het stralende middelpunt, als eindpunt, van de vijfde en tevens slot-etappe van de Olympia's Tour. Ook dit jaar ligt wederom de eindstreep van meerdaagse etappekoers in de de is Tiel.

De rit start in Neede en gaat door Doesburg, Arnhem, Rhenen en eindigt na 166 kilometer voor het nieuwe pand van hoofdsponsor Metec in Tiel.

De start van de vijfdaagse etappewedstrijd is op woensdag 20 maart 2024 voorzien in Medemblik (Noord-Holland) .
De route van de voorlaatste etappe voert van het Drentse wielerdorp Gieten naar Ruurlo, waar na 170 kilometer de finishlijn voor een laatste keer wordt overschreden. De renners komen via de Holterberg richting de Achterhoek. De finish is omstreeks 16.15 uur voorzien op de Barchemseweg in Ruurlo.

Een dag later klinkt het startschot om 12 uur op het Vlearmoesplein in Neede, Tiel is opnieuw aankomstplaats. De route voert opnieuw naar het bedrijfspand van hoofdsponsor Metec, waar de finishlijn is getrokken, en is tot aankomst in Tiel exact hetzelfde als vorig jaar.

Organisator Thijs Rondhuis van Courage Events is blij met dit slotweekend. ‘’De beide etappes met aankomst in Gelderland bieden ons de kans om de heuvels rond Nijverdal, Arnhem en Rhenen aan te doen. Maar ook de wind kan in deze lange etappes, waarin we het oostelijk deel van Nederland doorkruisen, een flinke factor van betekenis zijn. Opnieuw zal de winnaar van Olympia’s Tour van vele markten thuis moeten zijn.’’

Voor meer informatie en aankomstijden: Olympiastour.com

🚴‍♀️etappe 4 📍Neede-Tiel
🛣️ 161,3 km
🏳️12.00 uur Vlaermoesplein, Neede
🏁 15.35 uur Simon Stevinstraat, Tiel
📺samenvatting rond 22.00 uur Eurosport Nederland.
Comments are closed.