fbpx
+100%-
Menu
Tiel toont kunst en cultuur

Tiel Toont; Kunst & Cultuur in hartje Tiel

Tiel Toont, een jaarlijkse viering van creativiteit, innovatie en culturele diversiteit. Dit evenement, dat plaatsvindt in hartje Tiel, brengt een mooie mix van kunstvormen samen. Het evenement biedt een platform voor Cultuurbedrijf Tiel en lokale kunstenaars, muziek- en theatermakers.

Dans en muziek van Zinder Educatie
Op het podium op de (Groen)Markt laten cursisten van Zinder zien wat zij het afgelopen jaar geleerd hebben. Het is een plek waar je kunt ontdekken, leren en geïnspireerd kunt raken door het ongelooflijke talent dat onze regio te bieden heeft.

Platenbeurs
Het John van Burenplein (naast Zinder) is op 7 juli een paradijs voor muziekliefhebbers en vinylverzamelaars. Van zeldzame eerste persingen tot moderne heruitgaven, de platenbeurs biedt een schat aan muzikale schatten voor iedereen die de charme van vinyl weet te waarderen. Je kunt de beurs bezoeken tussen 11:00 – 17:00 uur en de toegang is gratis.

Flipjes spelletjesfestijn
Op de Varkensmarkt kunnen de kinderen los bij alle Flipje opblaasspelletjes. Appeltjes gooien, fruitmeppen of liever lekker springen op het Flipje springkussen? Het kan allemaal en heb je alle spelletjes gedaan? Dan verdien je een lekker ijsje bij Daisy’s!

Gezamenlijk kunstwerk maken en meer…
Ga met kunstenaressen Guusje Kaayk en Marjo van Rest aan de slag met een groot kunstwerk van verf en graffiti, zij helpen jong en oud verborgen talenten te ontdekken. Daarnaast staan in de Waterstraat leuke kunstzinnige kraampjes, kun je leren pottendraaien, word je geschminkt, worden de corsowagens van 2024 gepresenteerd en geeft Stichting Dickens een voorproefje op de komende editie van het Dickens Festijn.

Kortom, Tiel Toont is een viering van menselijke creativiteit en culturele diversiteit. Of je nu een doorgewinterde kunstliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een leuke middag uit, Tiel Toont heeft voor ieder wat wils. Het evenement is van 12:00 – 17:00 uur en de winkels en horeca zijn open, er kan dus ook volop geshopt worden onder het genot van een hapje en drankje. Parkeren is gratis, met uitzondering van plaatsen voor vergunninghouders.

Kijk voor het volledige programma op www.winkelenintiel.nl.

Comments are closed.