fbpx
+100%-
Menu
Tiel toont

Tiel Toont: resultaat van mooie samenwerking

Tiel Toont, dit jaar op 2 juli 2023,  is al jaren de dag waarop kunst en cultuur uit de regio zich presenteert in de Tielse binnenstad. Met dit jaar de Tielse platenbeurs op het John van Burenplein naast Zinder. Daarnaast kunnen we weer genieten van cursisten van Zinder op de Groenmarkt en kun je zelf creatief bezig zijn op de Varkensmarkt, die we voor de gelegenheid hebben omgedoopt tot creatieplein. Al deze activiteiten zijn mogelijk door een mooie samenwerking tussen ondernemersvereniging Hart van Tiel en cultuurcentrum Zinder.

Platenbeurs Zinder

Na een succesvolle eerste editie in januari, wordt de platenbeurs ditmaal tijdens Tiel Toont georganiseerd. De organisatie ligt in handen van Robbie’s records en Maurice Juliënne, die werkzaam is voor Zinder “In januari kon je vanaf het begin van de beurs over de koppen lopen, zo druk was het. Het besluit om de tweede editie buiten te doen, was al snel genomen. En met het evenement Tiel Toont hebben we een leuke match gevonden.”

Het plein naast Zinder wordt zondag vol gezet met kraampjes waar de vinylliefhebber zijn of haar hart kan ophalen. De platenbeurs is van 11:00 – 17:00 uur en gratis toegankelijk.

Creatieplein (Varkensmarkt)

Creatief Tiel; stroop je mouwen op en maak je eigen pot bij onze pottendraaister of bedruk je eigen tasje bij de Maakplaats van Bibliotheek Rivierenland. De echte creatieveling onder ons kunnen aan de slag bij De Knutselbus, waar je van afvalmaterialen de mooiste bouwsels leert maken.

Verder staan er diverse kunstzinnige kraampjes in de Waterstraat, een springkussen op het Hoogeinde, kun je een kunstige glittertattoo gaan halen en mooie plantjes kopen in de Vlindertuin. Kortom, kom gezellig langs en laat je inspireren!

Tiel Toont is van 12:00 – 17:00 uur en de winkels en horeca zijn open, er kan dus ook volop geshopt worden onder het genot van een hapje en drankje. Parkeren is gratis, met uitzondering van plaatsen voor vergunninghouders.

Kijk voor het volledige programma op www.winkelenintiel.nl

Comments are closed.