fbpx
+100%-
Menu
Tiel zoekt nieuw Flipje

Tiel zit al een tijdje zonder Flipje. Jarenlang was het fruitbaasje bij elke happening te vinden: een winkelopening, het fruitcorso of aan de zijde van de burgermeester. Maar de oude Flipje heeft afgezwaaid waardoor er een vacature is ontstaan. Daarom gaat het Flipje- & Streekmuseum Tiel samen met Zinder Tiel op zoek naar een nieuwe Flipje.

‘Er wordt gezocht naar een jonge inwoner van Tiel, die 10 jaar of ouder is. Het maakt niet uit of het een hij, zij of hen is. Belangrijk is dat de persoon vriendelijk is, graag een praatje met mensen aanknoopt en natuurlijk van fruit houdt’, zegt Charles Jonkman, juryvoorzitter en Hoofd Publiekszaken van het Flipje & Streekmuseum.

Op 14 maart 2023 zal de verkiezing plaatsvinden in Zinder. De middag start met een Flipje-workshop, waar potentiële Flipjes onder andere de geschiedenis over Flipje leren en les krijgen om in de spotlight te staan. Aan het einde van de dag zal de jury, bestaande Charlotte Reinders (Zinder Educatie), Rose van den Berg (Hart van Tiel) en voorzitter Charles Jonkman een nieuwe Flipje kiezen.

De langstzittende Flipje tot nu toe is Freek Commandeur, die maar liefst 16 jaar het gezicht van de fruitstad was. ‘Ik word nog steeds regelmatig aangesproken, je zou bijna van het Swiebertje-effect kunnen spreken’, vertelt Commandeur. Hij zal tijdens de verkiezing de deelnemers voorzien van een aantal handige tips. ‘De ideale persoon die de rol van Flipje gaat vertolken is enthousiast, heeft een flinke dosis lef én humor.’

Ben jij de nieuwe Flipje, of ken je iemand die hier helemaal geknipt voor is? Ga dan naar www.zinder.nl/Flipje om je op te geven. Aanmelden kan tot 10 maart. Iedereen is van harte welkom op de verkiezing in Zinder, 14 maart om 15:00.

Comments are closed.