fbpx
+100%-
Menu
Klesteo Tiel

Tielenaren geven gul aan Klesteo

Een flinke bijdrage voor gasten van de kleding- en speelgoedbank Klesteo, een impuls voor de Tielse binnenstad en laten zien dat we in Tiel staan voor goede hulp aan minima. Dat is het resultaat van de actie Hart voor Klesteo afgelopen weekend in de Tielse binnenstad.

Winkeliersvereniging Hart van Tiel reikte namens de deelnemende winkeliers een waardebon van 5 euro uit voor iedere ingeleverde zak kleding en/of speelgoed. Tielenaren hebben het initiatief omarmd: aan het eind van de middag waren er op zondag 1.624 zakken voor Klesteo gedoneerd.

“Het resultaat is overweldigend”, zegt Rose van den Berg van Hart van Tiel zondag na afloop. “Zaterdag stonden er om 9.00 uur al mensen klaar om te doneren en ze komen nu nog steeds binnen. Het wordt wel nog een hele berg werk voor de vrijwilligers om het allemaal uit te zoeken.”

Meer bekendheid en drempel verlagen

“We hebben gelukkig een fijne groep vrijwilligers”, zegt Mariët Jellema van Klesteo. “En er wordt over het algemeen ook best veel gedoneerd. Met dit weekend willen we vooral ook meer bekendheid krijgen bij potentiële gasten. Laten zien dat ze zo bij ons terecht kunnen, want de drempel is voor veel mensen helaas best hoog.”

Met een modeshow liet de kledingbank daarom zien wat ze allemaal in huis heeft. “Mensen weten misschien niet dat het echt om hele mooie kleren gaat”, zegt wethouder Carla Kreuk. “Dat je een afspraak kunt maken in hun winkel en dan een goed persoonlijk advies krijgt. Ook voor bijvoorbeeld een bruiloft of een begrafenis; ze kleden je helemaal aan.”

Reden voor de gemeente Tiel om Klesteo structureel te ondersteunen en ook bij deze bijzondere actie een duit in het zakje te doen. “Zeker in deze tijd zijn ze gewoon een hele mooie voorziening in ons minimabeleid”, aldus Kreuk. “Dat moeten we koesteren.”

Bijschrift bij foto: voorzitter Tino van Lienden en wethouder Carla Kreuk tonen de opbrengst van Hart voor Klesteo te midden van blije ondernemers en vrijwilligers van Klesteo.

Foto: jan Bouwhuis

 

Comments are closed.