fbpx
+100%-
Menu

Tim Torn Teutenberg is eindwinnaar Olympia’s Tour 2024

Tim Torn Teutenberg is eindwinnaar geworden van Olympia’s Tour 2024. In deze jubileumeditie was de Duitser van de opleidingsformatie van Lidl-Trek veruit de sterkste als winnaar van vier klassementen. Rasmus Pedersen won de slotetappe, die eindigde in Tiel.

In de slotetappe van Neede naar Tiel – waar gefinisht werd voor de deur van hoofdsponsor Metec- hield Teutenberg stand en zorgde zo voor de eerste Duitse eindzege in de oudste etappekoers van Nederland sinds Thomas Liese in 1989. De winnaar van dit jaar voelde zich in zijn element in de ritten waarin met name de laatste dagen de wind constant voor waaiervorming zorgde. ”Ik houd van koersen in Nederland. In de slotrit was het een voordeel dat ik vooral Timo de Jong in de gaten moest houden. Dat maakte de koers voor mij overzichtelijk".

De slotetappe werd zoals verwacht een slijtageslag. Waar bij steeds meer renners het licht uitging. In de regen reden op de plaatselijke omlopen Daniel Stampe (Carl Ras), Rasmus Sjoberg Perdersen (Decatlon-La Mondiale), leider Tim Torn Teutenberg (Lidl-Trek), Jelte Krijnsen (Parkhotel Valkenburg) en Breiner Henrik Pedersen (Uno-X).

Jelte Krijnsen zorgde vandaag voor een Nederlands element. De Fries van Parkhotel Valkenburg werd vierde in de slotrit en derde in het eindklassement. ”Aanvankelijk dacht ik dat ik vierde was geworden en net naast het eindpodium eindigde, maar ik stond er dus uiteindelijk op. Een enorme opsteker voor me. Dit is mijn eerste Olympia’s Tour en mijn eerste jaar op continentaal niveau. Wat mij betreft smaakt dit naar meer. In de sprint kwam ik niet helemaal goed uit, maar dit zijn natuurlijk ook niet de eerste de beste.”

Tekst: Roy Schriemer/Foto: Dick Soepenberg

Voor meer informatie en uitslagen: www.olympiastour.com

Comments are closed.