+100%-
Menu
Fruitcorso Tiel

Ondanks het annuleren van het Fruitcorso zal in Tiel tijdens het derde weekend van september toch de corsosfeer te proeven zijn. “We zien kleinschalige initiatieven die ervoor zorgen dat we dit jaar niet stilletjes voorbij laten gaan”.

Stichting 4-Stromenland organiseert enkele van deze initiatieven. Zo wordt er aan de gracht een Fruitmozaïek gelegd met de toepasselijke tekst: “60e Fruitcorso, nog even geduld”. Het bijzondere is dat dit mozaïek uitsluitend uit ‘buitenbeentjes’ appels bestaat. Deze zijn minder aantrekkelijk of ongeschikt voor consumptie, waardoor ze op de vuilnishoop terecht komen. Hiermee wil het Fruitcorso een tweede leven geven aan deze ‘onverkoopbare’ vruchten. Het lettermozaïek wordt vrijdag 18 september gelegd door diverse corsoliefhebbers (bouwers, plakkers, leggers, bestuurders) en is een week lang te bewonderen aan de stadsgracht.

Op corsozaterdag 19 september 2020 wordt om 13.30 uur, op het moment dat de stoet zou vertrekken een aftelklok onthuld. Samen met de binnenstad tellen we af naar het jubileumcorso van volgend jaar. De klok staat een jaar lang op het dak van de serre bij Grand café Hart van de Betuwe. Bovendien is er later op de dag voor de clubs/leggersgroepen/vrijwilligers van Stichting 4-Stromenland een corsoquiz georganiseerd, die off- en online gespeeld kan worden.

Naast de activiteiten van het Fruitcorso zien we kleinschalige acties om het corso levendig te houden. Zo zijn afgelopen woensdag de mozaïekjes, gelegd door de medewerkers en cliënten van de JP van de Bent Stichting, onthuld. Op eigen initiatief hebben zij in de voortuin fruitkunstwerkjes gemaakt. Ook op tv mag het corso niet ontbreken. Omroep Gelderland zendt zaterdag 19 september beelden uit van eerdere edities. Eerder deze maand waren bewoners van zorgcentrum De Betuwe al in de weer met bonen, zaden en pitten. Er blijven acties toegevoegd worden, dus wie weet wat er nog te doen is aankomend weekend.

“Samen gaan we sterker de toekomst in. Samen voor ons Fruitcorso”.

Voor meer informatie:www.fruitcorso.nl

Foto: Jan Bouwhuis

 

Comments are closed.