+100%-
Menu

kleine WillemswaardDe Kleine Willemswaard in Tiel heeft een officiële toegangspoort gekregen, gemaakt van twee zogenaamde wisentkisten. De poort zorgt voor een opvallende entree het gebied in.

Tiel – De toegangspoort staat langs de Echteldsedijk, van waaruit je midden in het gebied terecht komt. Binnenkort wordt er een balk tussen de twee kisten bevestigd waardoor het niet meer mogelijk om met auto’s het gebied in te rijden, wat al niet toegestaan is in het gebied. Twee kisten waar wisenten mee vervoerd zijn vanuit Polen naar Nederland vormen samen de poort en worden op deze manier hergebruikt. Door middel van informatiepanelen die op de poort bevestigd worden kunnen bezoekers meer ontdekken over het gebied.

Sinds 2018 is het gebruik van de kleine Willemswaard als landbouwgebied gestopt. De uiterwaard is nu een vrij toegankelijk natuurgebied; een nieuwe Stadswaard voor Tiel, waar hoogwaterveiligheid, natuurontwikkeling en recreatie voortaan hand in hand gaan. Bewoners uit de omgeving worden actief betrokken bij dit bijzondere gebied, een van de doelen is namelijk dat het beheer in 2022 naar een lokale partij gaat.

Ideeën voor het gebied zijn welkom en kunt u sturen naar: info@ark.eu

Comments are closed.