+100%-
Menu
Waardevol Tiel werfkelder loiemolenwal tiel

Waardevol Tiel al meer dan 50 jaar actief

Al sinds 1973 draagt Waardevol Tiel zorg voor het behoud van de Tielse geschiedenis en leefbaarheid. Tiel, een van de oudste steden in Nederland, draagt de sporen van haar rijke geschiedenis die teruggaat tot 850 toen tolrechten werden ingesteld. Het huidige stadsbeeld ademt deze eeuwenoude geschiedenis, ondanks het verlies van veel historische gebouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Waardevol Tiel is vastbesloten om te koesteren en te beschermen wat er nog overblijft. Tijdens wandelingen en fietstochten door Tiel en omgeving houden de leden hun oren en ogen open. Ze ontvangen waardevolle informatie van de Oudheidkamer Tiel en andere organisaties, en volgen nauwlettend aanvragen voor verbouwingen en nieuwbouwprojecten. Daarnaast neemt de vereniging het initiatief om monumentwaardige objecten op de gemeentelijke monumentenlijst te krijgen en zo nodig aan te dringen op onderhoud van die monumenten.

Sponsor gezocht voor nieuwe website

Voor het realiseren van de doelstellingen van de vereniging, is een goede website onmisbaar. De huidige website is gedateerd en dringend aan vernieuwing toe. De vereniging heeft te weinig financiële middelen om een nieuwe website te financieren.  Daarom zoekt zij een sponsor die bereid is de eenmalige kosten voor zijn of haar rekening te nemen. De operationele kosten draagt de vereniging zelf. Om kosten te sparen wordt ook zelf gezorgd voor het beheer van de website. Sponsoren kunnen zich melden via de website www.waardevoltiel.nl of via waardevoltiel@gmail.com.

Toelichting foto: Waardevol Tiel is betrokken bij vele historische projecten in Tiel. Een daarvan is het behoud (en mogelijk hergebruik) van de uit 1802 daterende werfkelders aan het lage gedeelte van de Oliemolenwal.

Comments are closed.