+100%-
Menu
willem gradisen fruitcorso Tiel

Willem Gradisen nieuwe voorzitter Fruitcorso

Willem Gradisen is de nieuwe voorzitter van Stichting 4-Stromenland, die het jaarlijkse Fruitcorso in Tiel organiseert. Hij volgt Laurens Verspuij op, die vijf jaar die functie vervulde.

Gradisen is momenteel nog burgemeester van de Limburgse gemeente Mook en Middelaar. Na twaalf jaar gaat hij per 1 juni met pensioen. Voor Tiel en de regio Rivierenland is hij zeker geen onbekende. Zo was Gradisen bijna 16 jaar wethouder en locoburgemeester van de gemeente Tiel.

Gradisen had niet veel bedenktijd nodig: “Een delegatie van het bestuur kwam praten en ik had meteen een goed gevoel. Ik heb er zin in. Tot 1 juni moet ik het combineren met mijn burgemeesterschap, maar de drukte als voorzitter begint vooral daarna.’’ Fruitcorso kent de Tielenaar als zijn broekzak: “Eerst woonden we dichtbij de binnenstad, later verhuisden we naar een plek vlakbij het parcours. Vanaf mijn jeugd is mij het corso bekend.’’ Overigens woont de kersverse voorzitter met instemming van de Mookse gemeenteraad weer in Tiel.

Laurens Verspuij draagt het stokje dus over: “Het is goed dat er na vijf jaar weer iemand anders is. Het wordt drukker met mijn werk op school.’’ Toch blijft hij betrokken: “Corso is niet uit het oog en zeker ook niet uit het hart. Ik blijf betrokken bij het thema duurzaamheid, waar de laatste jaren al flinke stappen gezet worden.’’ Hij blikt tevreden terug op zijn periode en roemt de inzet van alle vrijwilligers. “Het is ook mooi dat de corsocultuur de erkenning krijgt, die ze verdient. Denk aan het immaterieel erfgoed en later zelfs UNESCO.’’

Meer informatie over Fruitcorso: www.fruitcorso.nl

Comments are closed.