fbpx
+100%-
Menu

Winkelen

Tiel in hèt hart van de Betuwe, maar ook in jouw hart

Tiel, het centrum van de regio. Tiel beschikt over een rijke schadering van horeca, winkels, diensten en een schouwburg. De Tielse binnenstad is overzichtelijk en parkeren kan altijd dichtbij. Aan sfeervolle en gezellige horecapleinen is geen gebrek. De terrassen op de Markt, het Korenbeursplein en het Plein zitten in de zomer overvol met dagjesmensen en eigen bewoners. Tiel heeft een uitstekend winkelaanbod. De Watersstraat en de Voorstad zijn van oudsher de hoofdwinkelstraten van Tiel, waar bekende ketens en merken te vinden zijn. Maar de Tielse binnenstad kenmerkt zich juist ook door de aanwezigheid van lokale ondernemers, franchisebedrijven en bijzondere familiebedrijven. Juist de bijzondere mix van landelijke ketens en lokale ondernemers met een zichtbare passie voor hun zaak geeft de Tielse binnenstad kleur en maakt de winkelbeleving compleet.

Kijk voor meer informatie op: Winkelenintiel.nl

Openingstijden

In de binnenstad van Tiel zijn de winkels over het algemeen op de volgende tijdstippen geopend.*
Maandag      : 11.00 - 17.30 uur
Dinsdag        : 09.30 - 17.30 uur
Woensdag    : 09.30 - 17.30 uur
Donderdag   : 09.30 - 21.00 uur (koopavond)
Vrijdag          : 09.30 - 17.30 uur
Zaterdag       : 09.30 - 17.00 uur
Zondag         : 12.00 - 17.00 uur (alleen op koopzondag)
* Per winkel kunnen de tijden afwijken.  Wilt u de exacte openingstijd weten, neem dan voor de zekerheid even contact op met de desbetreffende winkel. Op elke eerste zondag in de maand is het koopzondag. Daarnaast zijn er in september en in december extra koopzondagen.

 

Koopzondag Tiel

Naast de winkels in de Tielse binnenstad, kent Tiel nog een aantal winkelcentra in de wijken.

Winkelcentrum 'Passewaaij'

Midden in de uitbreidingswijk 'Passewaaij' ligt het gelijknamige winkelcentrum aan de Kamperfoelie. Met onder meer een supermarkt (Albert Heijn), groenteboer, slager, dierenspeciaalzaak, en enkele andere winkels biedt dit centrum een compleet pakket voor de dagelijkse boodschappen.

Winkelcentrum 'Westlede'

Winkelcentrum 'Westlede' ligt aan de Buurmalsestraat, naats de Nieuwe Tielseweg, één van de belangrijkste toegangswegen van Tiel. Een belangrijke trekker van dit buurtwinkelcentrum zijn de supermarkt Jumbo. Naast winkels voor dagelijkse boodschappen zijn er onder meer een boekhandel, bloemenwinkel, drogisterij, en een dierenspeciaalzaak te vinden.

Winkelcentrum 'Binnenheuvel'

Winkelcentrum 'Binnenheuvel' ligt aan de gelijknamige weg. Vanuit de parkeergarage in de Binnenheuvel zijn een grote Jumbo-supermarkt en een Lidl-vestiging bereikbaar.

Winkelcentrum 'Rauwenhof'

Winkelcentrum Rauwenhof ligt aan de Wilhelmina Druckerstraat in de wijk Rauwenhof. Met onder meer zijn Coop Supermarkt heeft dit winkelcentrum vooral een functie voor de wijken Rauwenhof en Drumpt.

Winkelvoorziening in Kapel-Avezaath en Wadenoijen

Voor de dagelijkse boodschappen is er een buurtsupermarkt aan het Moleneind voor de bewoners van de dorpen Kapel-Avezaath en Wadenoijen. Aan de Lingedijk 7a in Wadenoijen is een tuincentrum gevestigd.

Woonboulevard Latenstein

VoorDe winkels en ketens op het gebied van wonen, klussen en inrichting zijn te vinden op woonboulevard Latenstein. Latenstein ligt aan de rand van Tiel op 5 minuten rijden van de binnenstad. Parkeervoorzieningen zijn ruimschoots voor handen en is gratis.

Markten

Markt Passewaaij

Iedere vrijdag van 12:00 uur tot 19:00 uur is er markt in het winkelcentrum van Passewaaij. Op deze kleine markt staan zo’n 5 kramen met de meest essentiële producen.

Markt Binnenstad

Ook vindt er iedere week op zaterdag van 9:00 uur tot 17:00 uur een grote markt plaats in het centrum van Tiel (Plein/Kleibergsestraat/Varkensmarkt). Op de markt vind je diverse ondernemers, denk aan bloemen, kaas, groente & fruit, vis, kleding en loempia’s.
Kijk voor meer informatie op: https://marktentiel.nl