+100%-
Menu

Winkelen

Horeca, detailhandel en cultuur
Op een paar uitzonderingen na zijn alle eet- en drinkgelegenheden gesloten tot 15 maart 2021. Bezorgen en afhalen blijft wel mogelijk. Tot 3 maart 2021 zijn bovendien alle niet-essentiële winkels dicht. Het gaat dan om bijvoorbeeld kleding-, schoenen- en interieurzaken. Supermarkten blijven open, net als slagers, bakkers en andere winkels voor eerste levensbehoeften. Andere uitzonderingen zijn onder meer tankstations en drogisterijen. Een groot aantal winkels zijn weliswaar dicht, maar consumenten mogen vooraf geplaatste bestellingen, op vooraf afgesproken tijden, ophalen bij de winkel. Ook zijn er winkels die een bezorgservice aanbieden. Vanaf woensdag 3 maart a.s. mogen winkels onder bepaalde voorwaarden weer open.

Tussen 20.00 uur en 07.00 uur wordt er geen alcohol meer verkocht of bezorgd. Daarnaast is het niet toegestaan om tussen deze tijdstippen alcohol bij je te hebben of te nuttigen in de openbare ruimte. Vanaf zaterdag 23 januari 2021 geldt een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. In elk geval tot de ochtend van 15 maart 2021. In alle openbare, publieke ruimten is het dragen van een mondkapje verplicht.

Bibliotheek Tiel, Cultuurcentrum Zinder, het Toeristisch Informatiecentrum, Flipje- en Streekmuseum en Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof blijven gesloten, in elk geval tot 15 maart 2021.

Tiel is hèt winkelhart van de Betuwe. Zo’n 180.000 bezoekers komen elke week naar Tiel om te shoppen, een terrasje te pakken, een wandeling te
maken, een hapje te eten of een avondje uit te gaan. De Tielse binnenstad is compact, autovrij en prettig overzichtelijk, maar vooral gezellig en sfeervol. Waar je ook parkeert, het centrum is altijd direct in de buurt. Tiel heeft een uitstekend winkelaanbod.

Bovendien telt de stad enkele horecapleinen en gezellige markten. Dat alles op loopafstand en gelegen in een fraai decor van historische gevels, met elk hun eigen boeiende verhaal. De binnenstad van Tiel is een bezoek meer dan waard! De Waterstraat is de hoofdwinkelstraat. Daar zijn alle bekende ketens en merken te vinden. Ook in de Voorstad kom je prominente winkels tegen. De Weerstraat is een gezellig smal straatje met bijzondere, kleinschalige winkels.

Groenmarkt

Op de Groenmarkt, midden in de binnenstad, staat het standbeeld van het populaire Fruitbaasje Flipje. Natuurlijk levert dat een uniek fotomoment op. Iets verderop bij het Hoogeinde staan de vrienden van Flipje. Ook kuntu de Flipjestriproute volgen, een stadswandeling die bezoekers in stripvorm kennis laat maken met de geschiedenis van de stad.

Meer weten over onze mooie binnenstad: www.winkelenintiel.nl

winkelen in Tiel