+100%-
Menu
Fruitcorso 2023 winnaars Buren
Fruitcorso 2023 winnaar jeugdwagen Buren

Winnaars en uitslagen 61e Fruitcorso Tiel

Afgelopen zaterdag reed het Fruitcorso zijn 61e editie. Tijdens de tweede ronde van het middagcorso werden de prijzen bekend gemaakt. De spanning bij de grote wagens bleef tot het laatst bewaard. Uiteindelijk won De Bestuiver van Buren met grote overmacht van Eclips van Geldermalsen. Voor het succeskoppel Jochem Schoots en Dennis Voorendt betekende het al de twaalfde zege. Naast Lof van de Jury kreeg de corsocreatie de Teun Luijendijk innovatieprijs voor het transparante effect van de bloesembladeren. Het kon niet op, want de wagen won ook het Fruitcorso by Night en pakte dus drie prijzen.

Ontwerper Bert van Erkom van Geldermalsen verraste met een zonsverduistering, die fraai tweede werd. Variks pronkjuweel met prachtige uitslaande veren legde beslag op de derde plaats. De top vijf werd gecompleteerd met Maas en Waal (Koraal) en Echteld (Dress to shine). De verlichtingsprijs ging ook naar Buren, gevolgd door Culemborg (De ballonnenverkoper) en Varik.

Jeugdwagens

Het niveau van de jeugdwagens lag wederom hoog, waardoor ze bijna niet onderdoen voor de grote ‘broers’. De jeugd van jubilerend Drumpt met Seizoenskriebels, een ontwerp van Maureen Poldervaart, Juliët van den Berg en Bram Gijsbers. Jeugd Kerk-Avezaath pakte de tweede plaats met Pompoentje Ongeregeld van Sandy Klaassen. Ballonfiësta van Jeugd Geldermalsen eindigde als derde naar een ontwerp van Thijs van Toorn, Melanie Schook en Alex van Mourik. Ook in deze categorie won de winnaar naast het Lof van de jury ook de de verlichtingsprijs, gevolgd door Jeugd Passewaaij en Jeugd Tiel.

Notaris Kok Publieksprijs

Bij de grote wagens stak Maas en Waal er met kop en schouders er bovenuit en pakte de Notaris Kok publieksprijs, voor Buren en Geldermalsen. De Koekenbakkers van Jeugd Passewaaij vielen het beste in de smaak bij het publiek. Hier eindigde Jeugd Drumpt als tweede en Jeugd Zoelen als derde.

Voorzitter Laurens Verspuij blikt terug op de editie: “Een heel gevarieerd, mooi corso met veel verschillende wagens. Het publiek heeft zich enorm vermaakt met alle prachtige creaties.” Zelfs de regen tijdens Fruitcorso by Night liet de bezoekers niet weerhouden en genoten volop van de verlichte stoet. Naast de optocht zat het weekend boordevol evenementen in het Kalverbos met onder meer een streekproductenmarkt, smakelijke foodtrucks, de fruitmozaïeken, duckrace, dans, muziek, maar ook een corsocursus.

Uitslagen

Grote wagens

1. Buren (340)
2. Geldermalsen (298)
3. Varik (284)
4. Maas en Waal (271)
5. Echteld (270)
6. Tiel (258)
7. Drumpt (257)
8. Zoelen (248)
9. Culemborg (244)
10. Buurmalsen-Tricht (228)
11. Maurik (185).

Jeugdwagens

1. Drumpt (324)
2. Kerk-Avezaath (288)
3. Geldermalsen (279)
4. Passewaaij (275),
5. Zoelen (264)
6. Tiel (245)
7. Maurik (213)

foto's: Jan Bouwhuis

Op de foto's de winnaars van corsowagen Buren en de winnende Jeugdwagen van Buren

Comments are closed.