+100%-
Menu

Fruitcorso 2019Op een zonovergoten parcours is in de binnenstad van Tiel de 59ste editie van het Fruitcorso een feit. Uren, weken, maanden aan voorbereiding door honderden vrijwilligers in vele schuren in en rondom Tiel en van de organisatie Stichting 4-Stromenland, zijn hieraan voorafgegaan. Prachtige kunstwerken trokken aan het publiek voorbij op het parcours; de ene wagen viel op door het kleurgebruik, de ander door de technische hoogstandjes. Stuk voor stuk prachtige composities met verrassend gebruik van zaden, groente en fruit. Een waar spektakel waar alle vrijwilligers trots op mogen zijn. Met name het Corso by Night wat sinds 2018 onderdeel is van het Fruitcorso maakte van de wagens waren pronkstukken. Het bouwen is in menig corsoschuur al een feestje op zich, de kers op de taart kan door de vakjury en door het publiek worden gezet.

De winnaar Jeugdwagens 2019 volgens de jury is geworden: Jeugd Culemborg met hun #safariselfie; zij behaalde 307,8 punten.

In de categorie Grote Wagens ging Corsoclub Varik, met een ontwerp van John van Beem, genaamd “Pero”, er met het “Lof van de Jury” vandoor. Corsoclub Varik behaalde 324 punten. Daarbij ontvingen zij van de vakjury de Teun Luijendijkprijs; de vernieuwingsprijs.

Zondag een mooie tentoonstellingsdag. Volop zon en veel bezoekers. Menig foto is gemaakt. Het publiek heeft kunnen genieten van de vele vormen van entertainment. Het FoodTruckFestival, Leef Je Rave, mini-mozaïeken leggen en de Duckrace maakten het Fruitcorso tot ware beleving. Rond de klok van vier uur zijn alle corsoclubs en mozaïekleggers gehuldigd en de winnaars van de publieksprijs en verlichtingsprijs bekend gemaakt.

Corsoclub Varik was bij de tweede editie van Corso-by-Night de absolute winnaar in de categorie Grote Wagens. In de categorie Jeugdwagens ging Corsoclub Jeugd-Culemborg er met de eerste prijs vandoor.

Winnaar publieksprijs categorie Jeugdwagens: Corsoclub Jeugd-Geldermalsen.

Winnaar publieksprijs categorie Grote Wagen: Corsoclub Varik.

Winnaar publieksprijs Mozaïeken: JP van den Bentstichting.

Tijdens de openingsavond van het Fruitcorso werd reeds de winnaar bij de mozaïeken bekend gemaakt; Ziekenhuis Rivierenland won hierbij de eerste prijs met “Out of the box”. Het fraaie ontwerp van de medewerkers van het ziekenhuis eindigde met 137 punten net voor JP van den Bentstichting met “Waar blijft de tijd…. (133 punten)”.

De organisatie is tevreden over het verloop van het evenement. De tribunes zaten zo goed als vol, mensen stonden rijen dik langs het parcours, de sfeer was geweldig; het publiek, de bouwers, de pers, de VIP’s en de vrijwilligers; iedereen heeft genoten.

Maandag 23 september is er nog tot 17.00 uur de mogelijkheid om de tentoonstelling te bezoeken en de wagens van dichtbij te bewonderen. Het tentoonstellingsterrein is gelegen direct naast de binnenstad; locatie Kalverbos-Veemarkt. Toegangskaarten zijn zowel bij de kassa’s als online te koop.

Info: www.fruitcorso.nl

Bron: StadTiel.nl, Neeltje van Triest

Foto: René van IJzendoorn

Comments are closed.