+100%-
Menu
Veteranendag Tiel

De stadhuistuin is nóg mooier geworden met de aanleg van een perk vol witte anjers. De witte anjer is het symbool van de Nederlandse veteranen. De gemeente heeft het aangelegd om de veteranen te eren en ze te bedanken voor hun inzet. Tip om te gaan bekijken!

Vandaag, 26 juni 2021, is het Nationale Veteranendag. Op deze dag bedanken wij veteranen die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. In Tiel doen wij dat met de onthulling van een witte anjerperk in de stadstuin aan de Ambtmanstraat. En met het hijsen van de (nieuwe) veteranenvlag. Dat deed burgemeester Hans Beenakker samen met de 95-jarige heer Van Gelder, de langstlevende Tielse veteraan. Tiel en omstreken telt 220 veteranen.
De witte anjer is het symbool van de Nationale Veteranen. Het witte anjerperk is een initiatief van de Tielse gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders omarmde het voorstel van harte en zorgde ervoor dat het perk razendsnel werd gerealiseerd.
Door de coronamaatregelen was een gebruikelijke veteranenontmoeting dit jaar nog niet mogelijk. Daarom waren bij de onthulling van het perk alleen het bestuur van de lokale veteranenverenigingen, de fractievoorzitters van de Tielse politieke partijen en de burgemeester. Burgemeester Beenakker: ”Maar ik hoop dat alle veteranen én bezoekers van binnen en buiten onze gemeente een keer komen kijken en ervan genieten!”
Foto: Jan Bouwhuis
Comments are closed.