+100%-
Menu

Het muziekfestival “Woodstock aan de Waal wordt dit jaar voor de 8stekeer in Tiel georganiseerd. ‘Ons geweldige muziekteam heeft een heel grote klus geklaard, want er hadden zich meer dan 100 bands aangemeld’, zegt Teus Verduin die dit festival in 2011 voor het eerst organiseerde. ‘Het voordeel is, dat je dan “wel de beste keuze kan maken uit zoveel bands. Daarom is de kwaliteit dit jaar erg hoog en dan selecteer je verder op de muziekkeuze en de performance van de artiesten.

We gaan op woensdag 20 juni gaan we werkelijk aan de slag met een team dat het terrein op de Waalkade gaat ombouwen en dan moeten we vrijdagmiddag klaar zijn.

Eerst stonden we op het Paardenwater, een knus veldje met twee openluchtpodia. In 2015 konden we deze plek niet gebruiken in verband met de bouw van de parkeergarage. Het Paardenwater werd toen als slibdepot gebruikt en moest er verhuisd worden naar de  Waalkade. Omdat op dit terrein stromend water en riolering is, konden we van de dixi`s en de plaskruizen overstappen naar prachtige toiletwagens. Dat was qua hygiëne een enorme vooruitgang.

Nu dus, voor de vierde keer op de Waalkade, direct aan de Waal gelegen. Meer dan  20 optredens staan er gepland op de twee podia in de grote tent, vanaf vrijdagavond 22 juni. Dan gaat het terrein om 19.30 uur open en staan er vijf optredens op het programma. Om uiterlijk 01.00 uur wordt het terrein, zowel op vrijdag als zaterdag gesloten. Op zaterdagmiddag 23 juni vanaf 14.30 uur staan er twaalf optredens gepland. Op zondag 24 juni vanaf 13.30 uur is er vervolgens de Betuwse Dag. Dan spelen hoofdzakelijk regionale bands en muzikanten, waaronder de jaarlijks terugkerende sessieband. Deze band wordt ieder jaar weer opnieuw geformeerd en wordt bemand door fantastische regionale muzikanten. De Betuwse dag staat ingeroosterd tot 21 uur.

Woodstock aan de Waal is een gratis toegankelijk festival. De kosten worden gedragen door de verkoop van consumpties en de verhuur van staanplaatsen, zoals marktkramen en er kan natuurlijk een snack en een broodje genuttigd worden.

Om helemaal up-to-date te blijven, kijk dan op www.woodstockaandewaal.nl

Comments are closed.