fbpx
+100%-
Menu
woorden van de tijd Tiel

Woorden van de Tijd 2022 onthuld

Wie door de Weerstraat loopt wordt verrast door mooi vormgegeven tegels met woorden. Deze tegels zijn een onderdeel van het project ‘Woorden van de Tijd’. Een initiatief dat in 2016 is gestart door ondernemersvereniging Hart van Tiel in samenwerking met het Lingecollege Luceum, Steenhouwerij Van Luijn, Gemeente Tiel en de Rabobank. Op vrijdag 16 juni zijn de woorden van 2022 onthuld door Wethouder Verbeek in het bijzijn van belangstellenden.

Doel van het project

Elke generatie heeft in haar jeugd een eigen taal, haar eigen woorden. Meestal gaan deze woorden verloren door het verstrijken van de tijd. Elk jaar worden in Tiel een paar van deze woorden gevangen in hardsteen en gelegd in de Weerstraat. Via dit project worden de woorden bewaard voor volgende generaties.

Elk jaar worden de woorden bepaald door leerlingen van Havo 4 en VWO 4 van het LingeCollege Lyceum. Zij denken na over de woorden en geven de woorden vorm. Bij het vak CKV (Cultureel Kunstzinnige Vormgeving) verdiepen zij zich zes weken lang in de ontwikkeling en vormgeving van taal. De woorden worden door Steenhouwerij Van Luijn in een tegel vereeuwigd en ieder jaar in de Weerstraat gelegd.

De woorden en ontwerpen van 2022

 Daggoe – door Amir Addou

‘Daggoe’ betekent hond en wordt veelvuldig gebruikt door de jeugd.

Slay - Daj van Doorn      

‘Slay’ wordt door tieners veel gebruikt op social media en betekent dat iemand iets goed gedaan heeft of er goed uitziet.

Bunda – door Ala Ibrahim

Bunda is straattaal voor ‘billen’.

Comments are closed.