+100%-
Menu

Graffiti-artiesten, dansers, pottenbakkers, clowns, dichters, lassers, rappers, zadenplakkers, strijkers, bellenblazers, poppenspelers, ….. Zomaar een greep wat u tegen kunt komen op zondag 1 juli a.s. in de binnenstad van Tiel.

Een gezellige bonte stoet van creatievelingen zal zondagmorgen langzaam de stad gaan inkleuren. Amateur en professionele kunstenaars zullen gebroederlijk zij aan zij hun kunsten tonen. U vindt ze op podia, maar soms ook naast u op het terras, met kleine, haast persoonlijke optredens. U kunt kijken, maar ook meedoen, vooral de kinderen kunnen op veel plaatsen lekker hun creativiteit uitleven.  Zo mogen ze mee plakken met echte corsobouwers, potten draaien op een echte draaischijf of superbellen blazen bij een echte bellenblaas-mevrouw.

Veel organisaties tonen wat ze in huis hebben en nodigen u vooral uit om ook in het nieuwe seizoen mee te komen zingen, dansen, schilderen, potten draaien bijvoorbeeld bij Zinder of uw eigen talent op straat te tonen als een van de leden van het Creatief Platform Tiel. Tijdens Tiel Toont zien we dat we de stad samen maken. Soms zijn we bezoeker en soms artiest. Wie weet treft u wel uw buurman in clownspak of komt u er achter dat dat leuke meisje achter de kassa geweldig kan zingen. Iedereen heeft een talent.

Belangrijk is om tijdens Tiel Toont door de stad te dwalen om niets van al dit onvermoede talent te missen, want zo is kunstenaar Nazif Lopulissa, samen met jongeren van Mozaïek te vinden in een steeg. De Marktgang naast de Hema zal voorzien worden van een kunstwerk, welke een knipoog heeft naar het verleden. Culinaire creativiteit is te vinden op het Plein en op ’t Kalverbos vliegen de roofvogels boven het publiek. En wilt u het geheel van boven aanschouwen, dan kunt u mee met de torengids, 45m omhoog in de St. Maartentoren (13.30 en 15.00 uur). Het advies; dwaal door de stad en geniet.

Het vaste team o.l.v. van Laura Burggraaf van Hart van Tiel zal zorgen dat alles weer gladjes verloopt. De zon heeft aangekondigd ook te komen. En het parkeren is gratis. Oh ja en de winkels zijn open van 12.00 tot 17.00 uur. Meer weten kijk even op tieltoont.nl voor het hele programma.

Comments are closed.